P0NIEDZIAŁEK


04.09.2017.


 

 

Pieczywo żytnio-razowe z masłemtwarożkiemśmietankowym, dżemem truskawkowym niskosłodzonym, kakao, herbata z miodem i cytryną. Żłobek; kasza manna na mleku z rodzynkami.Składniki alergenne: gluten, laktoza.

Zupa; barszcz biały z ziemniakami na mięsie i jarzynach, jabłko.

Składniki alergenne: seler, gluten.

 

 

Makaron ze szpinakiem ituńczykiem, kompot z czarnej porzeczki.

Składniki alergenne; gluten, laktoza, ryba.

WTOREK


05.09.2017.






 

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, serem żółtym salami, pomidorem, rzodkiewką, papryką czerwoną, szczypiorkiem, kawa zbożowa, herbata wieloowocowa z miodem i cytryną. Żłobek;

ryż na mleku z cynamonem.

Składniki alergenne: gluten, laktoza.

 

Zupa; koperkowa zzacierką na mięsie i jarzynach, arbuz.

 Składniki alergenne: seler, laktoza, gluten.

Ziemniaki, medalion drobiowy ze słonecznikiem, mizeria z rzodkiewką, szczypiorkiem ijogurtem, kompot wiśniowy.

Składniki alergenne: gluten, laktoza.

ŚRODA


06.09.2017. 


  

Pieczywo żytnio – razowe z masłempasztetemdrobiowym, słonecznikiem, papryką czerwoną, kakao, herbata: malinowa z miodem i cytryną, rodzynki.

Żłobek - płatki jaglane na mleku.

Składniki alergenne: gluten, laktoza.

 

Zupa: ogórkowa z ziemniakami, na mięsie i jarzynach, banan.

 Składniki alergenne: seler, laktoza.

Łazanki ze słodkiej kapusty z mięsem i boczkiem, marchewka,

kompot śliwkowy.Składniki alergenne: gluten.

CZWARTEK

07.09.2017.

 

Pieczywo razowo-orkiszowe z masłem, filetem drobiowym gotowanym, rzodkiewką, pomidorem, papryką czerwoną szczypiorkiem, herbata z owoce leśne z miodem i cytryną, płatki orkiszowe zmlekiem.

 

składniki alergenne: gluten, laktoza.

 zupa : jarzynowa z ziemniakami na mięsie i jarzynach, nektarynka.

składniki alergenne: seler, laktoza.

Bułki na parze zserkiemwaniliowym i musem truskawkowym , kompot wieloowocowy.

składniki alergenne; gluten, jaja, laktoza.

PIĄTEK

08.09.2017.

 

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pastą z jajek, szczypiorkiem, papryką czerwoną, kakao, herbata malinowa z cytryną  i miodem, rodzynki, nasiona dyni.

Żłobek - zacierka na mleku.

Składniki alergenne: gluten, laktoza, jaja.

 

Zupa; pomidorowa zryżem na mięsie i jarzynach, jabłko.

Składniki alergenne: laktoza, seler, laktoza.

Ziemniaki,paluszkirybne z morszczuka, surówka z kiszonej kapusty, kompot z czarnej porzeczki.
Składniki alergenne: gluten, ryba.

PONIEDZIAŁEK


11.09.2017.

Pieczywo żytnio-razowe z masłem, szynką wieprzową, pomidorem, rzodkiewką, papryką, szczyrkiem, kakao, herbata cytryną i miodem, rodzynki. Żłobek; budyń waniliowy z dżemem z czarnej porzeczki niskosłodzonym.

 

Składniki alergenne: gluten, laktoza.

 Zupa; brokułowa z ziemniakami na mięsie i jarzynach, banan.

Składniki alergenne: seler, laktoza.

Naleśniki z serem,dżemem truskawkowym,surówka z marchewki i jabłka,

kompot wiśniowy.Składniki alergenne; gluten, laktoza.

WTOREK


12.09.2017.

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pastą z łososia, papryką czerwoną, słonecznikiem, szczypiorkiem,kawazbożowa,  herbata wieloowocowa z miodem i cytryną, rodzynki.

Żłobek - kaszka kukurydziana na mleku.

 Składniki alergenne: gluten, laktoza, ryba, jaja.

 

Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami na mięsie i jarzynach, arbuz.

Składniki alergenne:   seler, laktoza.

Kasza jęczmienna,gulasz z indyka, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy.
Składniki alergenne: gluten, laktoza.

ŚRODA


13.09.2017.


 

Pieczywo żytnio- razowe z masłem, jajkiem, pomidorem, rzodkiewką, papryką czerwoną, szczypiorkiem, kakao,  herbata z czarnej porzeczki z miodem i cytryną. Żłobek;

kasza manna z cynamonem na mleku.

Składniki alergenne: gluten, laktoza, jaja.

 Zupa: z soczewicy zziemniakami na mięsie i jarzynach jabłko.

Składniki alergenne: seler, gluten.

Risotto z mięsem i warzywami zsosempomidorowym surówka z białej kapusty z marchewką, rzodkiewką i szczypiorkiem. kompot truskawkowy.

Składniki alergenne : laktoza, gluten.

CZWARTEK

14.09.2017.

Pieczywo razowo-orkiszowe z masłem, kiełbasą krakowską suchą, papryką czerwoną, rzodkiewką, pomidorem, szczypiorkiem, kawa zbożowa, herbata malinowa z miodem i cytryną. Żłobek;

płatki kukurydziane z mlekiem.

Składniki alergenne: gluten, laktoza.

 

Zupa: kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami na mięsie i jarzynach, banan.

Składniki alergenne: seler.

Ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem,serkiem waniliowym, marchewka, kompot z czarnej porzeczki.

Składniki alergenne; gluten, laktoza.

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl