P0NIEDZIAŁEK 04.09.2017.
|
Pieczywo żytnio-razowe z masłem, twarożkiemśmietankowym, dżemem truskawkowym niskosłodzonym, kakao, herbata z miodem i cytryną. Żłobek; kasza manna na mleku z rodzynkami.Składniki alergenne: gluten, laktoza. |
Zupa; barszcz biały z ziemniakami na mięsie i jarzynach, jabłko. Składniki alergenne: seler, gluten.
|
Makaron ze szpinakiem ituńczykiem, kompot z czarnej porzeczki. Składniki alergenne; gluten, laktoza, ryba. |
WTOREK 05.09.2017.
|
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, serem żółtym salami, pomidorem, rzodkiewką, papryką czerwoną, szczypiorkiem, kawa zbożowa, herbata wieloowocowa z miodem i cytryną. Żłobek; ryż na mleku z cynamonem. Składniki alergenne: gluten, laktoza.
|
Zupa; koperkowa zzacierką na mięsie i jarzynach, arbuz. Składniki alergenne: seler, laktoza, gluten. |
Ziemniaki, medalion drobiowy ze słonecznikiem, mizeria z rzodkiewką, szczypiorkiem ijogurtem, kompot wiśniowy. Składniki alergenne: gluten, laktoza. |
ŚRODA
|
Pieczywo żytnio – razowe z masłem, pasztetemdrobiowym, słonecznikiem, papryką czerwoną, kakao, herbata: malinowa z miodem i cytryną, rodzynki. Żłobek - płatki jaglane na mleku. Składniki alergenne: gluten, laktoza.
|
Zupa: ogórkowa z ziemniakami, na mięsie i jarzynach, banan. Składniki alergenne: seler, laktoza. |
Łazanki ze słodkiej kapusty z mięsem i boczkiem, marchewka, kompot śliwkowy.Składniki alergenne: gluten. |
CZWARTEK 07.09.2017.
|
Pieczywo razowo-orkiszowe z masłem, filetem drobiowym gotowanym, rzodkiewką, pomidorem, papryką czerwoną szczypiorkiem, herbata z owoce leśne z miodem i cytryną, płatki orkiszowe zmlekiem.
składniki alergenne: gluten, laktoza. |
zupa : jarzynowa z ziemniakami na mięsie i jarzynach, nektarynka. składniki alergenne: seler, laktoza. |
Bułki na parze zserkiemwaniliowym i musem truskawkowym , kompot wieloowocowy. składniki alergenne; gluten, jaja, laktoza. |
PIĄTEK 08.09.2017.
|
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pastą z jajek, szczypiorkiem, papryką czerwoną, kakao, herbata malinowa z cytryną i miodem, rodzynki, nasiona dyni. Żłobek - zacierka na mleku. Składniki alergenne: gluten, laktoza, jaja.
|
Zupa; pomidorowa zryżem na mięsie i jarzynach, jabłko. Składniki alergenne: laktoza, seler, laktoza. |
Ziemniaki,paluszkirybne z morszczuka, surówka z kiszonej kapusty, kompot z czarnej porzeczki. |
PONIEDZIAŁEK 11.09.2017. |
Pieczywo żytnio-razowe z masłem, szynką wieprzową, pomidorem, rzodkiewką, papryką, szczyrkiem, kakao, herbata cytryną i miodem, rodzynki. Żłobek; budyń waniliowy z dżemem z czarnej porzeczki niskosłodzonym.
Składniki alergenne: gluten, laktoza. |
Zupa; brokułowa z ziemniakami na mięsie i jarzynach, banan. Składniki alergenne: seler, laktoza. |
Naleśniki z serem,dżemem truskawkowym,surówka z marchewki i jabłka, kompot wiśniowy.Składniki alergenne; gluten, laktoza. |
WTOREK 12.09.2017. |
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pastą z łososia, papryką czerwoną, słonecznikiem, szczypiorkiem,kawazbożowa, herbata wieloowocowa z miodem i cytryną, rodzynki. Żłobek - kaszka kukurydziana na mleku. Składniki alergenne: gluten, laktoza, ryba, jaja.
|
Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami na mięsie i jarzynach, arbuz. Składniki alergenne: seler, laktoza. |
Kasza jęczmienna,gulasz z indyka, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy. |
ŚRODA 13.09.2017.
|
Pieczywo żytnio- razowe z masłem, jajkiem, pomidorem, rzodkiewką, papryką czerwoną, szczypiorkiem, kakao, herbata z czarnej porzeczki z miodem i cytryną. Żłobek; kasza manna z cynamonem na mleku. Składniki alergenne: gluten, laktoza, jaja. |
Zupa: z soczewicy zziemniakami na mięsie i jarzynach jabłko. Składniki alergenne: seler, gluten. |
Risotto z mięsem i warzywami zsosempomidorowym surówka z białej kapusty z marchewką, rzodkiewką i szczypiorkiem. kompot truskawkowy. Składniki alergenne : laktoza, gluten. |
CZWARTEK 14.09.2017. |
Pieczywo razowo-orkiszowe z masłem, kiełbasą krakowską suchą, papryką czerwoną, rzodkiewką, pomidorem, szczypiorkiem, kawa zbożowa, herbata malinowa z miodem i cytryną. Żłobek; płatki kukurydziane z mlekiem. Składniki alergenne: gluten, laktoza.
|
Zupa: kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami na mięsie i jarzynach, banan. Składniki alergenne: seler. |
Ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem,serkiem waniliowym, marchewka, kompot z czarnej porzeczki. Składniki alergenne; gluten, laktoza. |